CV

Marie færdiggjorde sin kandidat i sang fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM) i sommeren 2020 med Eva Hess Thaysen som hovedfagslærer og Berit Johansen Tange som repetitør. I det første semester på kandidaten studerede hun på Royal College of Music i London, hvor hun modtog undervisning af professor Rosa Mannion og efterfølgende studerede privat hos professor Susan McCulloch, coach Charles Kilpatrick og professor Rosa Mannion.

 

Marie har senest medvirket i den CPH Culture-nominerede opera The Doll Behind the Curtain af den iranske komponist Amir Tafreshipour med Den Åbne Opera og instrueret af Freja Friberg Lyme.
I efteråret 2020 (og med flere forestillinger i foråret 2021) sang Marie rollen som Stuepigen i OperetteKompagniets egen forestilling Hjerter i Valsetakt (læs anmeldelse under Presse). 
Marie medvirket som sopransolist i Mahlers Rückert Lieder med Amatørsymfonikerne under ledelse af Kristoffer Kaas, Mahlers 4. symfoni med DKDM Symfoniorkester under ledelse af Magnus Fryklund, Pamina i Mozarts opera Tryllefløjten med Albertslund Symfoniorkester, sunget større uddrag af Fiordiligis parti fra Mozarts Cosi fan tutte og optrådt som solist med DKDM Messingensemble både til operakoncert i Tivolis Koncertsal og til konservatoriets årlige Familiejulekoncert i 2015 og 2016.

 

Marie har stor erfaring med at synge koncerter og har optrådt som konferencier og solist ved Lyngby-Taarbæk Harmoniorkesters Nytårskoncerter i Lyngby Hallen i 2018 under ledelse af Kristoffer Kaas, ved Fredericia Byorkesters forårskoncert i 2019 (læs anmeldelse under Presse), med Kim Sjøgren og The Mermaids 2017 og 2018 samt i flere år ved koncerter med sin mor, Elsebeth Dreisig.

I januar 2017 sang Marie en af hovedrollerne i Ib Nørholms opera The Garden Wall på DKDM med Peter Bäckström som instruktør og Roberto Bautista som dirigent.

Marie har også sunget med DKDM Brassband både til operakoncert i Tivolis Koncertsal og til konservatoriets årlige Familiejulekoncert i 2015 og 2016. Her var hun, sammen med baryton William Jønch Pedersen, konferencier og solist.

 

Marie har deltaget i kurser med professor Susan McCulloch, Anna Samuil, Kammersanger Bo Skovhus, Gitta-Maria Sjøberg, Elsebeth Dreisig, Charles Kilpatrick og Mette Borg.

 

Derudover har Marie optrådt som solist i flere større værker med kor og orkester: Dvořáks Stabat Mater, Händels Messias, Bachs Juleoratorium, Faurés Requiem og Vivaldis Gloria.

 

Marie har tre somre i træk optrådt på Restaurant Generalen ved Tranekær Slot på Langeland med et opera-/operetteprogram og var inviteret tilbage i sommeren 2018 samt som medarrangør og sanger ved Steensgaard Gods Open Air i 2019 og 2020 og skal synge igen i sommeren 2021.

 

Flere år i træk har Marie optrådt på Copenhagen Opera Festival på Wilhelmsscenen under Fremtidens stemmer og Star Potential med konservatoriet samt ved en offentlig masterclass med coachen Gregory Lamar i 2018.

 

Marie er en del af firkløveret De 4 Dreisig’er – to mødre, to døtre – fire sopraner med Inge Dreisig (moster), Elsa Dreisig (kusine) og Elsebeth Dreisig (mor). De har optrådt i København, Lyon og Paris med et skandinavisk repertoire og nytårskoncerter for fulde huse. I 2015 optrådte de også ved Festival Alta val Nervia i Italien, som Marie var inviteret tilbage til i 2017.

 

Efter sin studentereksamen fra Sankt Annæ Gymnasium i 2010, blev Marie i 2014 bachelor i Teatervidenskab og performancestudier fra Københavns Universitet, samtidig med at hun gik på MGK (Musikalsk Grundkursus) på Frederiksberg med Bodil Øland som sanglærer.

 

Som barn optrådte Marie i børnekoret i flere operaer på Den Jyske Opera: Bizets Carmen (1999), Nielsens Maskarade (2001) og Puccinis La Bohème (2005).