CV

Marie færdiggjorde sin kandidat i sang fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM) i sommeren 2020 med Eva Hess Thaysen som hovedfagslærer og Berit Johansen Tange som repetitør. I det første semester på kandidaten studerede hun på Royal College of Music i London, hvor hun modtog undervisning af professor Rosa Mannion og efterfølgende studerede privat hos professor Susan McCulloch, coach Charles Kilpatrick og professor Rosa Mannion.

 

Marie har medvirket som sopransolist i Mahlers Rückert Lieder med Amatørsymfonikerne under ledelse af Kristoffer Kaas, Mahlers 4. symfoni med DKDM Symfoniorkester under ledelse af Magnus Fryklund, Pamina i Mozarts opera Tryllefløjten med Albertslund Symfoniorkester, sunget større uddrag af Fiordiligis parti fra Mozarts Cosi fan tutte og optrådt som solist med DKDM Messingensemble både til operakoncert i Tivolis Koncertsal og til konservatoriets årlige Familiejulekoncert i 2015 og 2016.

 

Marie har stor erfaring med at synge koncerter og har optrådt som konferencier og solist ved Lyngby-Taarbæk Harmoniorkesters Nytårskoncerter i Lyngby Hallen i 2018 under ledelse af Kristoffer Kaas, ved Fredericia Byorkesters forårskoncert i 2019 (læs anmeldelse under Presse), med Kim Sjøgren og The Mermaids 2017 og 2018 samt i flere år ved koncerter med sin mor, Elsebeth Dreisig.

I januar 2017 sang Marie en af hovedrollerne i Ib Nørholms opera The Garden Wall på DKDM med Peter Bäckström som instruktør og Roberto Bautista som dirigent.

Marie har også sunget med DKDM Brassband både til operakoncert i Tivolis Koncertsal og til konservatoriets årlige Familiejulekoncert i 2015 og 2016. Her var hun, sammen med baryton William Jønch Pedersen, konferencier og solist.

 

Marie har deltaget i kurser med professor Susan McCulloch, Anna Samuil, Kammersanger Bo Skovhus, Gitta-Maria Sjøberg, Elsebeth Dreisig, Charles Kilpatrick og Mette Borg.

 

Derudover har Marie optrådt som solist i flere større værker med kor og orkester: Dvořáks Stabat Mater, Händels Messias, Bachs Juleoratorium, Faurés Requiem og Vivaldis Gloria.

 

Marie har tre somre i træk optrådt på Restaurant Generalen ved Tranekær Slot på Langeland med et opera-/operetteprogram og var inviteret tilbage i sommeren 2018 samt som medarrangør og sanger ved Steensgaard Gods Open Air i 2019 og 2020.

 

Flere år i træk har Marie optrådt på Copenhagen Opera Festival på Wilhelmsscenen under Fremtidens stemmer og Star Potential med konservatoriet samt ved en offentlig masterlass med coachen Gregory Lamar i 2018.

 

I 2015 arrangerede Marie og hendes årgang på konservatoriet selv et operaprojekt, som de kaldte Ung Opera, hvor Marie sang uddrag fra Mozarts opera Cosi fan tutte (Fiordiligi), Tryllefløjten (Pamina) og Nielsens opera Maskarade (Pernille). De optrådte på Metronomen på Frederiksberg, Den Fynske opera, Restaurant Generalen ved Tranekær Slot og Copenhagen Opera Festival.

 

Marie er en del af firkløveret De 4 Dreisig’er – to mødre, to døtre – fire sopraner med Inge Dreisig (moster), Elsa Dreisig (kusine) og Elsebeth Dreisig (mor). De har optrådt i København, Lyon og Paris med et skandinavisk repertoire og nytårskoncerter for fulde huse. I 2015 optrådte de også ved Festival Alta val Nervia i Italien, som Marie var inviteret tilbage til i 2017.

 

Efter sin studentereksamen fra Sankt Annæ Gymnasium i 2010, blev Marie i 2014 bachelor i Teatervidenskab og performancestudier fra Københavns Universitet, samtidig med at hun gik på MGK (Musikalsk Grundkursus) på Frederiksberg med Bodil Øland som sanglærer.

 

Som barn optrådte Marie i børnekoret i flere operaer på Den Jyske Opera: Bizets Carmen (1999), Nielsens Maskarade (2001) og Puccinis La Bohème (2005).