top of page

CV

Jeg har i 2022 sunget Valencienne i Operettekompagniets forestilling Så går vi til Maxim - hyldest til en valsekonge med uddrag fra komponisten Franz Lehàrs mange hitoperetter samt et større uddrag fra Den Glade Enke.

 

I 2020 medvirkede jeg i den CPH Culture-nominerede opera The Doll Behind the Curtain af den iranske komponist Amir Tafreshipour med Den Åbne Opera og instrueret af Freja Friberg Lyme. Vi nåede at spille én forestilling på Takkelloftet på Operaen i København, inden landet lukkede ned på grund af covid-19.

I efteråret 2020 (og med flere forestillinger i foråret 2021) sang jeg rollen som Stuepigen i OperetteKompagniets egen forestilling Hjerter i Valsetakt (læs anmeldelse under Presse). 

Jeg har medvirket som sopransolist i Mahlers Rückert Lieder med Amatørsymfonikerne under ledelse af Kristoffer Kaas, Mahlers 4. symfoni med DKDM Symfoniorkester under ledelse af Magnus Fryklund, Pamina i Mozarts opera Tryllefløjten med Albertslund Symfoniorkester og sunget større uddrag af Fiordiligis parti fra Mozarts Cosi fan tutte.
Derudover har jeg optrådt som solist i flere større værker med kor og orkester blandt andre: Dvořáks Stabat Mater, Brahms Ein deutsches Requiem, Händels Messias, Bachs Juleoratorium, Faurés Requiem og Vivaldis Gloria.

 

 

Jeg har stor erfaring med at synge koncerter små og store, festlige og alvorlige – også hvor jeg agerer konferencier. Jeg har blandt andet optrådt som konferencier og solist ved Lyngby-Taarbæk Harmoniorkesters Nytårskoncerter i Lyngby Hallen i 2018 under ledelse af Kristoffer Kaas, med DKDM Messingensemble til konservatoriets årlige Familiejulekoncerter, ved Fredericia Byorkesters forårskoncert i 2019 (læs anmeldelse under Presse), med Kim Sjøgren og The Mermaids i 2017 og 2018 samt i flere år ved koncerter med min mor, Elsebeth Dreisig.

Jeg kommer fra en musikalsk familie og sammen med min mor, Elsebeth Dreisig, min moster Inge Dreisig og min kusine Elsa Dreisig har jeg været en del af firkløveret De 4 Dreisig’er – to mødre, to døtre – fire sopraner. Vi har optrådt i København, Lyon og Paris med et skandinavisk repertoire og nytårskoncerter for fulde huse. I 2015 optrådte vi også ved Festival Alta val Nervia i Italien, hvor jeg blev inviteret tilbage i 2017.

 

Jeg har optrådt på Restaurant Generalen ved Tranekær Slot på Langeland med et opera-/operetteprogram og er flere gange blevet inviteret tilbage. Derudover har jeg været både medarrangør og sanger ved Steensgaard Gods Open Air i 2019, 2020, 2021, 2022 og 2023.
Som studerende har jeg optrådt på Copenhagen Opera Festival på Wilhelmsscenen under Fremtidens stemmer og Star Potential med konservatoriet samt ved en offentlig masterclass med coachen Gregory Lamar i 2018.

 

 

Jeg færdiggjorde min kandidat i sang fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM) i sommeren 2020 med Eva Hess Thaysen som hovedfagslærer og Berit Johansen Tange som repetitør. I det første semester på kandidaten studerede jeg på Royal College of Music i London, hvor jeg modtog undervisning af professor Rosa Mannion og efterfølgende studerede privat hos professor Susan McCulloch, coach Charles Kilpatrick og professor Rosa Mannion.

Efter min studentereksamen fra Sankt Annæ Gymnasium i 2010, tog jeg i 2014 en bachelor i Teatervidenskab og performancestudier fra Københavns Universitet, samtidig med at jeg gik på MGK (Musikalsk Grundkursus) på Frederiksberg med Bodil Øland som sanglærer.

Som barn optrådte jeg i børnekoret i flere operaer på Den Jyske Opera: Bizets Carmen (1999), Nielsens Maskarade (2001) og Puccinis La Bohème (2005).

 

Jeg har deltaget i kurser med professor Susan McCulloch, Anna Samuil, Kammersanger Bo Skovhus, Gitta-Maria Sjøberg, Audrey Saint-Gil, Gregory Lamar, Elsebeth Dreisig, Charles Kilpatrick og Mette Borg.

DSCF8145.jpg

"Der er så mange sopraner, der hedder Dreisig...Så der er noget at leve op til. Det gjorde hun i meget høj grad ved aftenens koncert. Hun sang meget rent, lysende klart, naturligt udtryksfuldt"

Marie Dreisig
          

sopran

bottom of page